Prisvärd luftkonditionering med hjälp av värmepump

Svalka under varma sommardagar

Under högsommar och heta sommardag kan det vara bra att kyla ned inomhustemperaturen med luftkonditionering och AC, och det behöver inte bli så dyrt. Idag kan du enkelt och prisvärt skapa ett bättre inomhusklimat med hjälp av en luftvärmepump. Det är prisvärt och effektivt. Har du idag bergvärme eller värmer upp huset med hjälp av en luft/vatten-värmepump kan en fläktkonvektor vara en väg till en behaglig kyla inomhus. Vi hjälper dig att hitta en lösning som både tar hänsyn till effekt, ekonomi och ditt boende. Välkommen till Gästrike Värmepump & Kyla!
 
Varmt ute och svalt inne – lösningar för rätt sommartemperaturer! 

Låg kostnad för AC – goda råd kring luftkonditionering

Det blir alltmer standard i svenska hem att ha någon form av lösning för frikyla eller luftkonditionering. Det allra enklaste och i nästan alla fall mest ekonomiska är att köpa en luftvärmepump och även använda den för kylning av temperaturer under sommaren. För dig som funderar på att installera en luft/vatten-värmepump så kan du kompletera med en fläktkonvektor vid installationen. Då har du möjlighet att under sommaren kyla med hjälp av fläktkonventkorn. För dig som har installerat bergvärme eller funderar på en sådan uppvärmningslösning kan också kompletera med passiv kyla eller frikyla som finns i marken och framför allt i berggrunden. Vi rekommenderar Daikin, där det finns en lösning som ser till att du kan använda bergvärmen med aktiv bergskyla som luftkonditionering. Se dock till att räkna på kostnaden innan du bestämmer dig, och fråga gärna oss om råd.
En prisvärd luftvärmepump kan vara en lösning som du istället ska fundera på.

Planera luftkonditionering med hjälp av luftvärmepump anpassad för kyla

Har du bestämt dig för att installera luftkonditionering och letar efter en billig AC-anläggning? Se till att du planerar för installationen. Det allra bästa är att köpa sin anläggning före säsongen . Då är du förberedd till sommaren och du har möjlighet att hitta bra kampanjer. Tänk dock på att väja en lösning där du får installation och service av samma företag. Det ger dig trygghet vid garantiservice och om något oväntat fel uppstår. Hos oss hittar du märken som Daikin, Mitsubishi, Gree och Panasonic. Är det dags att installera luft/vatten-värmepump eller bergvärmepump, så ta in behovet av kyla redan på offertstadiet. Det kommer att göra skillnad på prisbilden. Kontakta oss, och boka ett hembesök för goda råd och första steg mot luftkonditionering hemma!
Fujitsu: Stort utbud av både värmepumpar och rena luftkonditioneringsenheter. Vi rekommenderar ASYG 12 KMCC som luftkonditionering.
 
Daikin: Se våran ac Kampanj på våren.Daikin Solo R25 är ett bra val för dig som vill välja ekonomi, komfort och effekt i en och samma lösning. Fungerar både för värme och kyla.
 
Mitsubishi: HR COOL kompakta design gör den lättplacerad. HR COOL kyler snabbt och energieffektivt ned ett varmt rum till ett behagligt inomhusklimat. Då kall luft väger mer än varm luft är luftflödet speciellt anpassat till kyla.
 
Panasonic: Panasonic Tz 25 är en tyst och effektiv luftvärmepump som både fungerar för kyla och värme. Ljudtrycksnivå ner till 20dbA inomhus. Effekt på 3kw kyla samt 4,1kw värme. A++ kyla. Inbyggd WiFi ger enkel kontroll och hantering.

Hur fungerar en fläktkonvektor?

En fläktkonvektor är en lösning som både kan användas vid uppvärmning och kylning. Den kopplas mot en luft/vatten-värmepump eller bergvärmepump. Det är en radiator som via ett element sprider kylan eller värmen med hjälp av en fläkt. Fläktkonvektor kan sprida värmen eller kyla upp till fem gånger bättre än med ett vanligt element eller radiator. Funderar du på att installera en helhetslösning för värme med hjälp av värmepump är du varmt välkommen att kontakta oss. Gävle Värmepump & Kyla har lång erfarenhet och ett stort utbud av värmepumpar, fläktkonvektorer och lösningar för bergvärme. Här kan du få en offert som löser alla delar i projektering, installation och förebyggande service. (INLÄNK: kontakt)
 
Kontakta oss ​​​​​​​för att få hjälp att skapa ett skönt inomhusklimat under sommaren!

Våra produkter

Fujitsu​​​​​​

Här har ni en riktigt effektiv och tystgående luftkonditionering! 
.


​​​​​​​​​​​​​​Priser:
ASYG 12 KMCE:  ​​​​​​​
15 000:-
inklusive standard installation*
Daikin
​​​​​​​Priser:
Kamapanj FTXF35E
15000:-
inklusive standard installation*

Daikin Solo R25
18 900:-
inklusive standard installation*

Daikin Solo R35
18 900:-
inklusive standard installation*
​​​​​​​Mitsubishi 
Med HR COOL slipper du sitta inne och svettas, sova dåligt och känna dig orkeslös. Nu har du möjlighet att med god driftsekonomi effektivt kyla ner ditt hus under de hetaste sommardagarna

​​​​​​​
​​​​​​​Priser:
HR25VF
15900:-
i​​​​​​​​​​​​​inklusive satndardinstallation*
​​​​​​​
HR35VF
16900:-
​​​​​​​​​​​​​​inklusive satndard installation*
Panasonic TZ25WKE
Panasonic Tz 25
Funktionerna hos Panasonic TZ göra den passar utmärkt som AC på både kontor i privatbostäder
Ljudtrycksnivå ner till 20dbA inomhus. 3kw kyla 4,1kw värme. A++ kyla. Inbyggd wifi.

​​​​​​
Priser:
Panasonic TZ25WKE
15 200:-
Panasonic TZ35WKE
16 200:-
​​​​​​​inklusive standard instalation*

GREE Bora

Kyler snabbt ner den varma inomhusluften och passar därför perfekt både till kontoret och hemmet.
Den snygga eleganta vita ytan på inomhusdelen gör att den smälter in fint i rummet oavsett om den sitter i hemmet eller på kontoret. Den är dessutom tyst, diskret och styrs med en lättanvänd fjärrkontroll.​​​​​​
​​​​​​​Priser:
Gree Bora 35
13 500:- 
Inklusive standard installation*Comfort Wind Free


Samsungs nya WindFree™-sortiment använder innovativ teknik för att skapa en ny nivå av komfort i alla utrymmen – så att du kan uppleva välbehag oavsett var du befinner dig eller vad du gör.
Priser:

Samsung Comfort windfree 09
16500:-
Samsung Comfort windfree12
​​​​​​​17500:-
Inklusive standard installation*
Priser är angivna inklusive moms och ROT och avser komplett standardinstallation inom 5 mil från Gävle. 
Standardinstallationen innefattar max 5 meter rör och kanal, eluttag inom 5 meter från utedelen, håltagning i trä, tegel eller betong samt väggfäste för utedelen. 
Avviker någon eller några punkter från detta, så föreligger ett visst påslag på priset. 
Vi har alltid värmepumpar på lager!

Håll ditt inomhusklimat svalt