Bergvärme för kostnadseffektiv och mer miljövänlig uppvärmning

Kostnadseffektiv uppvärmning genom bergvärme

​​​​​​En av de första frågorna som vi får kring bergvärme är oftast kostnad. Det viktigaste är dock att du först ser över om bergvärme är en bra lösning för ditt hus. Bergvärme är ofta en investering runt 200 000 kronor. För dig som har hög energiförbrukning och förhållandevis stort hus (över 200 kvadratmeter) samt vattenburen el kan bergvärme vara en lösning som kommer att minska dina energikostnader och säkra miljövänlig värme. Det är en värmepump som har en livslängd på cirka 20 år, och borrhålet som krävs för att ge värme kommer hålla för flera bergvärmepumpar. Däremot ska du se till att optimera din anläggning och vara smart i uppbyggnaden. Du får värme- och kylsystem i ett, du har låga driftkostnader och låga energikostnader. Samtidigt kräver bergvärme generellt väldigt lite underhåll. Fundera igenom alla möjligheter och ta sedan hjälp att skapa ett optimalt uppvärmningssystem.
Vi hjälper dig gärna!

Vill du veta om bergvärme är ditt optimala uppvärmningssystem? Fråga oss!

Få hjälp hela vägen med bergvärmen

Genom samarbete med skickliga grävmaskinister, anläggare och elektriker får du en helhetslösning när du väljer Gävle Värmepump & Kyla som leverantör av din bergvärme. Tillsammans går vi igenom förutsättningarna för bergvärme på din tomt och planerar grävarbetet av borrhålet. Sedan ser vi till att kollektorslangen med vätska samt bergvärmepump och givare kommer på plats. Vi testar så att alla delar fungerar prickfritt och testkör systemet efter installation. Dessutom får du hjälp med service, underhåll och snabb hjälp om något problem uppstår. Med en helhetsleverantör får du trygghet, smidighet och framför allt en kontakt vid alla frågor. Det lönar sig i längden.

Så här ser bergvärmens kretslopp ut

Bergvärme är solenergi som har lagrats i grundvattnet. Värmen lagras under sommaren, och även under en förhållandevis kall sommar så räcker det för att kunna värma upp hus under vintern. För att kunna dra nytta av den lagrade solenergin borras först ett hål i berggrunden, ofta mellan 100 och 200 m djupt. Efter det installeras kollektorslangen med kollektorsvätska samt en bergvärmepump. Med hjälp av bergvärmepumpens kompressorteknik kan värme utvinnas ut berget, Kompressorn tar energi ut köldbärarvätskan som kommer från borrhålet och när vätskan är avkyld leds den ner i berggrunden igen för att hämta ny värme. Installation av bergvärme är berättigat till ROT-avdrag och vi ser till att lösa all administration. Här hittar du mer information. Vi faturerar enligt schablonrot.

Bergvärme med hjälp av Daikin och Mitsubishi

Oavsett vilken typ av värmepump eller värmesystem du vill installera i ditt hus eller fritidshus har du ett stort utbud av värmepumpar hos oss. Gästrike Värmepump & Kylteknik arbetar med flera leverantörer och vi väljer utifrån kapacitet, livslängd och pris. Det gör att du kommer hitta den bästa kvaliteteten till ett bra pris. Välkommen in i vår butik, så berättar vi mer!

Daikin:

Tystgående Daikin Altherma 3 GEO ger en jämn inomhustemperatur dygnet runt, året om. Hemligheten bakom är bland annat en energieffektiv konstruktion med en patenterad swingkompressor som ger gott om både värme och kyla efter behov. Daikin 3 Geo har dessutom aktiv kyla via ditt borrhål.

Mitsubishi:

Med sina många egenskaper blir Geodan en komplett bergvärme. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare och lättare att hantera.
 
Kontakta oss för att få hjälp att skapa ett skönt inomhusklimat ​​​​​​​under sommaren!


Våra produkter

Bergvärme


Tystgående Daikin Altherma 3 GEO ger en jämn inomhustemperatur dygnet runt, året om. Hemligheten bakom är bland annat en energieffektiv konstruktion med en patenterad swingkompressor som ger gott om både värme och kyla efter behov
Priser: 
Altherma 3 Geo 8kw
102 000:- inklusive installation
​​​​​​​
Altherma 3 Geo 10kw 
109 000:- inklusive installation

Mitsubishi


Med sina många egenskaper blir Geodan en komplett bergvärme. Låg vikt och låg höjd gör den smidig att installera. Adaptiv borrhålskontroll, inverterteknik, WiFi och Smartgrid gör den smartare


Priser:

Geodan 109 000:-
Inklusive installation.

Trygg finansiering av värmepump med hjälp av Wasakredit

Installation av värmepump är en investering för framtiden. Vad din bergvärmepump kommer att kosta i slutändan avgörs av faktorer som borrhål, yta på huset och vilken typ av pump du vill ha. En bra fingervisning är runt 200 000 till 150 000 kronor. Tänk på att både ta in flera offerter så att du har alternativ att välja mellan, men se också till att du inte bara får en bra bergpump utan också service, trygghet och en bra installation. Det kommer att löna sig i längden. Behöver du en partner för säker finansiering kan du med hjälp av Wasakredit få bra villkor och möjlighet att med kort handlingstid göra verklighet av dina planer på inköp och installation av bergvärme.
Varmt välkommen att kontakta oss, så berättar vi mer!