Värmepumpens service garanterar effekt

Service av din värmepump

En värmepump som är välskött arbetar bättre, ger maximal effekt och håller längre. Den bästa vägen dit är regelbunden service och rengöring. Unna dig att få hjälp med service hos Gästrike Värmepump & Kyla, så får du en lokal partner som ser till att din värmepump får underhåll enligt rekommendationer och riktlinjer. Det är en enkel och billig investering. Service handlar främst om att rengöra delar som gör att värmepumpen håller sin kapacitet, men innebär också en fackmans kontroll och översyn så att delar eller komponenter inte har blivit slitna eller börjar gå i sönder. Med regelbunden service får du möjlighet att byta delar i tid och minska risken för att din värmepump blir stillastående och mer omfattande reparationer krävs. En lokal partner betyder snabb hjälp och snabb lösning.

Så här beställer du service på din värmepump

Vid installation av värmepump, oavsett om det gäller luftvärmepump, vattenvärmepump eller värmepump för bergvärme så får du alltid en fråga från oss om service. Av de märken som vi är auktoriserade servicetekniker för, ser vi även till att göra garantiservice. Har du valt ett annan leverantör och kanske även en annan installatör är det din installatör som står för garantiservice, dock kan vi ändå alltid hjälpa till med rengöringsservice och förebyggande service. Du beställer enklast genom att kontakta oss här! Tänk på att inte vänta med service eftersom smuts och partiklar som sätter sig i systemet kan påverka värmepumpens effekt.
Ta hand om din investering och se du har en tid bokad.

Vad ingår i en service av värmepump?

Service av värmepump är förebyggande och görs för att anläggningen ska kunna leverera hög och jämn kapacitet. Vad som ingå i en service beror på vilken typ av värmepump du har valt att installera:
 

Rengöringsservice luftvärmepump 

​​​​​​​En grundlig rengöring av utedelens och innedelens värmeväxlare. Du får en funktionskontroll och allmän genomgång av luftvärmepumpens delar.
 

Rengöringsservice luft/vatten-värmepump

Här ingår rengöring av vattenfilter och silar samt utedelens värmeväxlare. Kontroll och justering av parametrar för att maximera effekt. Du får även en funktionskontroll och genomgång värmepumpens delar.
 

Rengöringsservice bergvärme

Rengöring av vattenfilter och silar i både radiatorvatten och köldbärare. Kontroll och justering av alla parametrar så att du kan maximera effekt. Funktionskontroll och genomgång för att kontrollera att delar inte är slitna eller behöver bytas ut.
 

Vad kostar en rengöringsservice och service av värmepump?

Gästrike Värmepump & Kyla erbjuder service i Gävle och Sandviken med omnejd från 2300 kr. Övriga områden enligt offert.

Service av Daikin, Fujitsu, Mitsubishi och Gree och flera

Gästrike Värmepump & Kyla erbjuder service inom en rad olika leverantörsmärken av både luftvärmepumpar, bergvärmepumpar samt luft/vatten-värmepump. Panasonic, Fujitsu, Mitsubishi och Gree är några exempel. Har du installerat en värmepump av en annat märke är du alltid välkommen att få hjälp med årsservice och förebyggande service av oss!
 

Reparation och felsökning av värmepumpar

Har din luftvärmepump eller luft/vatten-värmepump slutat att fungera? Har du problem med din bergvärme? Kontakta oss för felsökning och reparation. Med en lokal partner får du snabb hjälp! 

Rengöringsservice Luft luft värmepump  

​​​​​​​
En grundlig rengöring av utedelens och innedelens värmeväxlare. Funktionskontroll och genomgång.

Rengöringsservice Luft vatten värmepump 


Rengöring av vatten filter och silar samt utedelens värmeväxlare. Kontroll och justering av parametrar. Funktionskontroll och genomgång.

Rengöringsservice Bergvärme 


Rengöring av vatten filter och silar i både radiatorvatten och köldbärare. Kontroll och justering av parametrar. Funktionskontroll och genomgång.