Värmepumpens service garanterar effekt

Service av din värmepump

En värmepump som är välskött arbetar bättre, ger maximal effekt och håller längre. Den bästa vägen dit är regelbunden service och rengöring. Unna dig att få hjälp med service hos Gästrike Värmepump & Kyla, så får du en lokal partner som ser till att din värmepump får underhåll enligt rekommendationer och riktlinjer. Det är en enkel och billig investering. Service handlar främst om att rengöra delar som gör att värmepumpen håller sin kapacitet, men innebär också en fackmans kontroll och översyn så att delar eller komponenter inte har blivit slitna eller börjar gå i sönder. Med regelbunden service får du möjlighet att byta delar i tid och minska risken för att din värmepump blir stillastående och mer omfattande reparationer krävs. En lokal partner betyder snabb hjälp och snabb lösning. Vi utför service på värmepumpar i Gästrikland Hälsingland och Uppland. Tex Gävle, Sandviken, Hofors. Falun, Skutskär, Tierp, Skärplinge och Ockelbo är några exempel.

Så här beställer du service på din värmepump

Vid installation av värmepump, oavsett om det gäller luftvärmepump, luft/vattenvärmepump eller värmepump för bergvärme så får du alltid garanti enligt tillverkaren från oss. Av de märken som vi är auktoriserade servicetekniker för, ser vi även till att göra garantiservice på. Har du valt ett annan leverantör är det din installatör som står för garantireparation, dock kan vi ändå alltid hjälpa till med rengöringsservice och förebyggande service. Du beställer enklast genom att kontakta oss här! Tänk på att inte vänta med service eftersom smuts och partiklar som sätter sig i systemet kan påverka värmepumpens effekt och livslängd.
Ta hand om din investering och se du har en tid bokad.

Vad ingår i en service av värmepump?

Service av värmepump är förebyggande och görs för att anläggningen ska kunna leverera hög och jämn kapacitet. Vad som ingå i en service beror på vilken typ av värmepump du har valt att installera:

Rengöringsservice luftvärmepump 

​​​​​​​En grundlig rengöring av utedelens och innedelens värmeväxlare. Du får en funktionskontroll och allmän genomgång av luftvärmepumpens delar.

Rengöringsservice luft/vatten-värmepump

Här ingår rengöring av vattenfilter och silar samt utedelens värmeväxlare. Kontroll och justering av flödet samt alla parametrar för att maximera effekt. Du får även en funktionskontroll och genomgång av värmepumpens delar.

Rengöringsservice bergvärme

Rengöring av vattenfilter och silar i både radiatorvatten och köldbärare. Kontroll och justering av flöden samt alla parametrar så att du kan maximera effekt. Funktionskontroll och genomgång för att kontrollera att delar inte är slitna eller behöver bytas ut.

Vad kostar en rengöringsservice och service av värmepump?

Gästrike Värmepump & Kyla erbjuder service i Gävle Sandviken och Hofors 2300 kr. Övriga områden enligt offert.

Service av Nibe, CTC, IVT,  Daikin, Fujitsu, Mitsubishi och Gree och flera

Gästrike Värmepump & Kyla erbjuder service och reparation av både luftvärmepumpar, bergvärmepumpar samt luft/vatten-värmepump. Vi servar alla märken Nibe, Ivt, CTC, Panasonic, Fujitsu, Mitsubishi, Gree, Daikin, Toshiba och Samsung är några exempel.


Reparation och felsökning av värmepumpar

Har din luftvärmepump eller luft/vatten-värmepump slutat att fungera? Har du problem med din bergvärme? Kontakta oss för felsökning och reparation. Med en lokal partner får du snabb hjälp! 

Rengöringsservice Luft luft värmepump  

​​​​​​​
En grundlig rengöring av utedelens och innedelens värmeväxlare. Funktionskontroll och genomgång.

Rengöringsservice Luft vatten värmepump 


Rengöring av vatten filter och silar samt utedelens värmeväxlare. Kontroll och justering av parametrar. Funktionskontroll och genomgång.

Rengöringsservice Bergvärme 


Rengöring av vatten filter och silar i både radiatorvatten och köldbärare. Kontroll och justering av parametrar. Funktionskontroll och genomgång.